Zimovanje 2023/2024 - Gde zimovati u Srbiji?

Nakon završenih letnjih meseci, polako nam dolazi i hladniji period. Iskreno, baš polako, jer mnogi ne pamte topliji Oktobar! Ipak uz svo opalo lišće i duge rukave koje oblačimo, ne možemo a da ne pomislimo na zimu. A naša Srbija nas svake godine oduševljava i za ovo godišnje doba!

Kao što je i trebalo biti, Srbija je zadnjih godina dosta ulagala u svoj zimski turizam kako bi privukla sve veći broj turista. Zato te i pozivamo da slediš primer mnogih, pa i nas, i svoje zimovanje provedeš u Srbiji. Mi smo zbog toga naše i uradili, pripremili ti mali pregled zimskih ponuda i ideja, lokacije i sve što ti moze pomoci da doneseš ispravnu odluku.

pexels-visit-almaty-848618
Skijanje Srbija

Najbolja mesta za zimovanje u Srbiji?

Prvi i najčešći izbor turista su naravno planine, Srbija ima dosta planina sa uređenim ski centrima, zimskim stazama i mnogobrojnim atrakcijama za posetiti. Među najpoznatijima su: Kopaonik, Stara planina, Zlatibor, Divčibare, Zlatar, Crni vrh u Boru, Tara, Goč, Golija, Suva planina, Besna kobila, Rudnik, Šar planina,…

Prelepi pejzaži, veliki snežni pokrivači, guste šume, ali i moderni hoteli, restorani i klubovi su samo neke od atrakcija u kojima možete uživati na svom zimovanju. Takođe, detalje o 2 najpoznatija skijališta, ono što mnoge možda i najviše zanima, ćemo pisati u nastavku teksta.

image
Kopaonik

Etno-sela i brvnare.

Pravo mesto za one koji žele isprobati drugačiju atmosferu, uživati u osećaju porodičnog doma i doživeti nešto novo.

Ako ste neko ko voli da se malo skloni od gradske gužve i buke, ne morate tražiti daleko. Etno-selo Drvengrad može biti odličan izbor za vas. Ali, tu su i drugi biseri poput etno-sela Stara planina i Vrdničke kule, koji tek čekaju da dožive svoju slavu popularnih centara za zimovanje.

pexels-eberhard-grossgasteiger-1004682
Brvnara na planini

Gradovi i banje sa modernim spa centrima.

Ako tražite takođe malo drugačiji način provođenja svog zimovanja, obratite pažnju na gradove i banje u Srbiji. Ovo nisu samo destinacije koje možete posetiti tokom toplih meseci, one mogu biti idealne i za opuštanje unutar uređenih centara za relaksaciju, luksuznih hotela i restorana koji nude vrhunski provod.

Naši favoriti među njima uključuju Beograd, Novi Sad, Aranđelovac i banje kao što su Vrnjačka Banja, Vrdnik i Sokobanja.

Ova mesta su domaćini najluksuznijim spa centrima, savršenim za wellness vikend. Uživajte u vrhunskim apartmanima i hotelima koji nude opuštajuće masaže, saune, slane sobe, i bazene sa različitim vrstama vode. Ovde se vaše zimovanje može pretvoriti u pravu zimsku čaroliju, i pored toga što će biti toliko prijatno i lepo, ne zaboravite koliko je to zdravo i koliko ćete ustvari pomoći Vašem organizmu da se očisti i uživa.

Belgrade-Night-Panorama
Beograd Noću

Skijališta u Srbiji.

Skijanje u Srbiji polako postaje sve popularne, te se zbog toga i otvara sve više staza koje su podeljene po težini, tako da i početnici i najveći profesionalci mogu da pronađu ono što im najviše odgovara u ovim zimskim centrima.

Zlatibor, sinonim za turističku čaroliju, sa Kopaonikom deli titulu najpoželjnije planine, a za Zlatibor ključni činilac u tome je ski centar Tornik. Ovaj centar smešten je na svega 9 kilometara od zlatiborskog centra, na nadmorskoj visini od 1.100 metara, pružajući vam neverovatni pogled na okolna brda i planine.

Na vrhu planine, okružene borovima, očekuju vas sportski tereni, bob na šinama, efikasna žičara i dobro održavane staze koje zadovoljavaju skijaše različitih nivoa veštine, što znači da će apsolutno svako, bio skijaš ili ne, bio stariji ili mlađi – na Zlatiboru naći ono što mu se sviđa! Staze su i opremljene i mašinama za veštački sneg, tako da i u nedostatku pravog, to neće pokvariti vaše planove.

Untitled-design-(9)
Zlatibor

Kopaonik je najveći i vodeći ski centar u Srbiji, poznat po izvanredno opremljenim skijaškim stazama koje su prikladne za sve nivoe iskustva. Bez obzira da li ste početnik u skijanju ili iskusni dugogodišnji skijaš, Kopaonik će zadovoljiti vaše potrebe.

Na ovom planinskom rajskom mestu, pruža se više od 64 kilometara staza, uključujući snow park i specijalno uređene staze za alpsko i nordijsko skijanje, za ljubitelje malo drugačije aktivnosti. Ono što čini Kopaonik posebnim su i noćno osvetljene staze, omiljene za veliki broj turista, pružajući vam priliku za uživanje u skijanju i tokom večeri.

Kopaonik takođe nudi izvanredne uslove za početnike, sa tri obezbeđena ski vrtića opremljena pokretnim trakama, koja će pomoći najmlađima za lakšu i bržu nauku osnovnih skijaških veština. Sve staze su pametno povezane mrežom modernih žičara i ski liftova, sa kapacitetom da primi čak 34.000 skijaša dnevno, tako da će za Vas uvek biti mesta!

Širok spektar ski liftova i žičara uključuje:

  • Gondolu
  • Tri šestoseda
  • Sedam četvoroseda
  • Deset ski liftova
  • Dva međusobno povezana ski lifta

I više nego dovoljno da svako nađe svoje mesto!

Ostavite komentar i spremite se za naredni blog gde ćemo govoriti i o manje poznatim skijalištima za one koji žele doživeti drugačiju avanturu ove zime!

A da bi bili spremni za svoja zimska putovanja, jednu stvar nikako ne smete da zaboravite – a mi smo to pripremili za vas!

Scroll to Top