Šta trebate posetiti u Mostaru?

Mostar-Stri-grad-slika
Kada se upustite u ovu prelepu destinaciju, očekuje vas mnogo više od samo čuvenog Starog mosta. Mostar, grad sa bogatom istorijom i kulturom, nudi vam niz atrakcija koje će vas oduševiti. Evo našeg top 5 izbora za ono što ne smete propustiti:

Stari most u Mostaru

Stari-most-u-mostaru

 Sigurno ste čuli za njega, ali vam možemo reći da je mnogo više od samo mosta. Izgrađen 1566. godine, ovaj most spaja dve strane grada i ima mnoge legende vezane za sebe. Obavezno posetite ovaj simbol Mostara i uživajte u predivnom pogledu na Neretvu.

Muzej stari most!

stari-most-muzej

Ovaj muzej se nalazi na obe strane Starog mosta, u velelepnim kamenim kulama. Ovde ćete saznati mnogo više o istoriji Starog mosta i samog grada. Pogled sa ovih kula je zaista impresivan.

Kriva ćuprija

Kriva-Cuprija

Nedaleko od Starog mosta nalazi se Kriva ćuprija, preteča Starog mosta. Ovaj most izgrađen 1558. godine na reci Radobolji, predstavlja neku vrstu probnog mosta pre izgradnje Starog mosta. Prizor oko Krive ćuprije je zaista čaroban, sa mnogo kafića i restorana uz reku.

Kujundžiluk

Ova čarobna kaldrma iz 16. veka je kolijevka Mostara. Danas je ovo najživopisnija ulica u gradu, sa mnogo suvenirnica, zanatskih radnji i antikvarnica. Ovo je pravo mesto za šoping i upijanje lokalne atmosfere.

Zvonik mira

Zvonik-mira-Mostar

Na bilo kojoj tački u gradu, pogled će vam privući Zvonik mira, visok 107,2 metra. Ovo je odlično mesto za dobijanje panoramskog pogleda na ceo grad. Takođe, u blizini se nalazi i katolička crkva i Franjevački samostan sa bogatom zbirkom starih spisa.

Osim ovih atrakcija, Mostar ima mnogo više da ponudi, uključujući i neobičan stakleni vidikovac na brdu Fortica, Sky-walk, gde možete doživeti pravi adrenalinski izazov.

Nadam se da ćete uživati u ovim atrakcijama i da ćete se zaljubiti u šarmantni Mostar. Sretan put!

Scroll to Top